Lotnictwo cywilne

Nasze zainteresowania

Moderator: Moderatorzy

Lotnictwo cywilne

Postprzez Canon w Sob 09 Cze, 2007 18:21

Moją wielką pasją jest lotnictwo cywilne. Od ok. 3 lat interesuję się samolotami, ale w ostatnim czasie nasiliło się to bardzo. 80% czasu spędzanego na komputerze to oglądanie filmówi i zdjęć z samolotami. Większość wolnego czasu, gdy jest bezchmurne niebo spędzam na balkonie z lornetką i wypatruję przelatujących tranzytów (czyt. samolotów pasażerskich na wysokosciach przelotowych - 10 000 m). Próbuję je rozpoznawać, w przybliżeniu oglądać ich smug kondensacyjnych...
Najbardziej podoba mi się Boeing 747-200F, aczkolwiek do grona naj należą też Airbus A380, Airbus A319, Boeing 787 i 777.
Jeśli ktoś też pasjonuje się lotnictwem cywilnym, to chętnie porozmawiam :) GG: 6339701

Image
Boeing 777

Image
Boeing 787

Image
Boeing 747

Image
Airbus A380

Image
Airbus A319

Pozdrawiam ;)
Canon
Awatar użytkownika
Canon
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: Sob 16 Gru, 2006 16:11
Miejscowość: EP...

Postprzez mika w Sob 09 Cze, 2007 18:42

Mnie też interesują samoloty, ale nie aż tak bardzo jak samochody, którym można się z bliska dobrze przyjrzeć ;) Zobaczyć z bliska takiego kolosa to jest wrażenie. Byłem w tamtym roku na lotnisku w Balicach i samoloty co chwila startowały z jednego końca a na drugim lądowały :) Fajnie kołują. Nawet zwiedziłem jeden od środka, ale to nie był taki typowo pasażerski
Awatar użytkownika
mika
Boss ;]
Boss ;]

Dołączenie: Czw 16 Lis, 2006 14:25
Miejscowość: łodz

Postprzez Canon w Nie 10 Cze, 2007 15:43

Ja powiem szczerze, że mnie samochody w ogóle nie kręcą, piłka nożna podobnie... lubie samoloty, jestem spotterem i to się dla mnie najbardziej liczy...

6 lat temu leciałem do Tunezji i się bałem strasznie, nie interesowały mnie samoloty... ile bym dał, aby się cofnąć i przezyć jeszcze raz tamten lot, ale z dobrą cyfrówką w ręku ;)
W połowie sierpnia lecę do Grecji z EPWA ;) Nie mogę się doczekać ;)
Image
Awatar użytkownika
Canon
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: Sob 16 Gru, 2006 16:11
Miejscowość: EP...

Postprzez aneczka1-13 w Åšro 13 Cze, 2007 14:11

Canon napisał(a):W połowie sierpnia lecę do Grecji z EPWA ;) Nie mogę się doczekać ;)

Ja mam kolegę który jest z Grecji.Teraz mieszka w Polsce ale we wakacie to zawsze jeździ do Grecji :mrgreen: .

Co do tych samolotów to ja lubie oglądać ostatnio katastrofy lotnicze.Np.program Katastrofy w przestworzach.To leci na tvn o godz.14 Oraz na kanale National Geografic ale tam to już oglądam jak mi sie trafi ;) .Ale trafiam na to dość często.
pójdźmy wszyscy do lodówki do kiełbasy i parówki:]
Awatar użytkownika
aneczka1-13
-#VIP
-#VIP

Dołączenie: Pią 08 Gru, 2006 13:24
Miejscowość: Poznań

Powróć do Hobby

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości